Örtagårdsnytt och diverse från biblioteket

Här kommer det senaste Örtagårdsnytt för mars månad! Läsprojektet som nämns som hastigast är i full gång och avslutas i ”läsveckan”, vecka 17.

 


Årskurs 5 och 6 har haft författarbesök med Torsten Bengtsson, som har skrivit många olika sorters böcker, både kapitelböcker, lättläst och facklitteratur. Tyvärr missade jag att ta kort, men Torsten kommer tillbaka under läsveckan för ett besök till!

 

Diverse skönlitterära böcker av författaren Torsten Bengtsson, mest deckare ur serien Splej men även annat.

Diverse fackböcker av författaren Torsten Bengtsson.

Årskurs 1 har fått besök av ett litet troll som heter Olurig. Han är rätt så lättrogen och behöver hjälp när det kommer till källkritik. Den här första gången hade han problem med Katt, som lurat i honom att hon hade en paprikaglass. Olurig är del av ett arbetsmaterial som arbetas fram här: https://www.olurig.se/ 

 

Tecknad bild på trollet Olurig



Docka av trollet Olurig tillsammans med en gosedjurskatt och ett tygmärke i form av en glass.

Även årskurs 7 har jobbat med medie- och informationskunnighet. De fick lära sig vad en sökmotor är och träna på att skapa sökord som en sökmotor kan hitta. En av eleverna fick sedan leka sökmotor och hitta rätt ord! De hann också prata lite om källkritik och vilka källor de litade på.

Postit-lappar med boktitlar och tre sökord per titel.

Listor på olika källor, där eleverna har markerat vilka källor de litar på eller inte.


 

Jag avslutar med en söt teckning som en elev gjorde efter att vi läst boken ”Öppna mycket försiktigt”. Krokodilen från boken hade gömt sig i biblioteket och när den hade blivit hittad igen fick den teckningen i present.


Teckning av en krokodil med kungakrona. Teckningen ligger bredvid en uppblåsbar plastkrokodil samt boken "Öppna mycket försiktigt".

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Bloggen slutar!

Boktips inför skolstarten!