Örtagårdsnytt, boktips och biblioteksutflykt!

Nu har läsårets sista Örtagårdsnytt kommit:


***

Under Världsbokdagen och veckorna efter hände mycket spännande. Bland annat var det några elever som berättade om sina favoritböcker i korta filmer som jag sedan lade upp på YouTube:



***

Biblioteksrådet har haft sin avslutning, genom att åka på utflykt till Stadsbiblioteket. Där delade rådet upp sig så att de yngre eleverna gick in på avdelningen Kanini och de äldre på avdelningen Balagan. Eleverna på Balagan fick också bokprat av ett par bibliotekarier som arbetade där. Mot slutet fick eleverna också snabbt titta på den andra avdelningen för att se hur det såg ut där.

Det fanns mycket roligt att se och uppleva på stadsbiblioteket. När vi hade varit där en dryg timme gick vi ut för att leka i sagolekplatsen och äta vår matsäck.

Tack biblioteksrådet för all hjälp under läsåret!

Två bibliotekarier sitter och berättar om läskiga böcker som de har framför sig på golvet. Barnen skymtar i kanten av bilden.

Flera barn syns bakifrån, medan de står och tittar på biblioteket från andra sidan gatan. Biblioteket, som det ser ut på det här hållet, är en stor röd tegelbyggnad som liknar ett slott.

Kommentarer

  1. Hej,
    Vilken bok har var mest populär bland eleverna under året?
    Med vänlig hälsning, David

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Ursäkta sent svar! Jag är faktiskt inte riktigt säker på hur man räknar ut detta. Flest antal utlån totalt är "Svarta madam" av Katarina Genar. Flest barn som otåligt står i kö på utlånade exemplar har vi på alla våra böcker om slime eller Fortnite.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Bloggen slutar!

Boktips inför skolstarten!