SPRAAK - Skapande skola-dag!

Igår var jag tillsammans med en annan lärare och två elever på Skapande skolas utbudsdag SPRAAK. Folk som sysslar med kultur (musik, teater, dans, konst, datorspel, skriva böcker m.m.) var där för att berätta om sitt arbete, så att vi kanske träffade några som vi kan välja till Skapande skola nästa läsår.

Där fanns flera personer som vi träffat tidigare, till exempel Cecilia som hade Discopoesi, Ida och Josefin från Cirkus Saga, Emma som skrivit Lisbet och Sambakungen. Men också många nya ansikten som gav oss spännande idéer om vad vi skulle kunna hitta på nästa gång.

Eleverna fick också testa olika kulturformer. Bland annat skapade de utomjordingar av gamla strumpor och annat återvunnet material:
Två figurer gjorda av strumpor trädda över stora trådrullar, framför en rund planetliknande cirkel med en banderoll där det står Vem bor här?

Närbild på figurerna från förra bilden. Den ena har ett ansikte gjort av plastpluppar och ett halvt blixtlås till mun. Den andra har svarta och vita plastpluppar som bildar ringar och andra mönster.


Och övade på cirkustrick:




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Bloggen slutar!

Boktips inför skolstarten!