Salto utbudsdag för dans


Den andra utbudsdagen jag har varit på som kulturombud var Salto i Hässleholm, som handlar om dans. Där fanns det också mycket spännande! Vi fick smakprov från tolv olika dansföreställningar, några på skärm, andra på riktigt. En del passade bäst för förskola eller tonåringar, men det fanns också flera för våra åldrar!

Sånt som funkar för de åldrar vi har på skolan:
Deltidshjälten (3-9 år) med aliEn dance company – om tre dansare som letar efter sina superkrafter och får hjälp av publiken. (Trailer här!)
Kryptisk sportgymnastik (10-12 år) med Danskompaniet Spinn – en föreställning som utmanar idéerna bakom den glättiga gymnastiken.
Getting dressed (4-7 år) med 2nd Hand Dance – en rolig föreställning om det krångliga i att ta på sig. (Trailer här!)
Sadunära (6+ år) med Zebradans – en interaktiv föreställning där barnen och dansarna tillsammans använder kroppen för att kommunicera. (Trailer här!)
3rd (10+ år) med Freestyle Phanatix – om hur våra val påverkar andra.
Lår (10+ år) med wecollective – en föreställning helt tillägnad våra lår. (Trailer här!)

För de lite yngre:
Kurr med Bugaku (2,5-5 år) – en dans- och teckningsföreställning om någon som hittar rytmen i kroppen efter att iPaden har slocknat. (Trailer här!)
Den kosmiska havsträdgårdspassagen (2-18 månader) med Peter Mills m.fl. – en interaktiv föreställning med mycket saker för barnen att ta på och utforska. (Hemsida saknas tyvärr - föreställningen verkade trevlig!)
Uppochned (3-6 år) – en föreställning där barnen är med och skapar berättelser och bilder, genom videoprojektioner av sina rörelser.
Gräs (4+ år) – en fantasifull föreställning som blandar dans, cirkus och marionettdockor. (Trailer här!)

För de lite äldre:
Skyggeland (12+ år) med Gazart  – om en flicka som hamnat på institution efter att ha slagit ner sin före detta pojkvän. (Både trailer och hela föreställningen finns på hemsidan!)
Sissy Bomb (14+ år) med Dansstationen – om en sjöjungfru som rymmer, om att skapa sin identitet och att göra sig fri. (Trailer - på sätt och vis - här!)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mycket på gång!

Världsbokdagen idag!

Film om källkritik