Språk och ljud och cirkus

Örtagårdsskolan håller på med cirkus som Skapande Skola detta år. Pedagogisk Inspiration har varit med på cirkusworkshop och gjort ett jättebra blogginlägg: http://pedagog.malmo.se/2017/09/12/cirkus-som-starker/

***

Här i biblioteket har nu de allra flesta klasser dragit igång med sina besök. Några har lånetid eller sagostund, andra har läsgrupper.

Böckerna som jag läser med de språkgrupper jag har är dessa:

Läskigt läge
Puzzel, den lilla smuggelhunden
Emil i Lönneberga
"Passa bollen!" ropar Kosse
Katitzi
En ö i havet

Det är med andra ord böcker om spöken, djur, fotboll, kompisar, familj och ensamhet, böcker från olika tider och platser och med många, många olika känslor. Det är bra!

Omslag till Passa bollen! ropar Kosse. Kosse springer på en fotbollsplan, mot ett mål.Omslagsbild till Läskigt läge. Tre barn står och tittar mot ett gammalt slott.Omslag till Puzzel, den lilla smuggelhunden. Valpen sitter ensam i en kartong, omgiven av skuggor.Omslag till En ö i havet. Två flickor med flätor och matchande kläder står på en båt och tittar in mot land.Omslagsbild till Emil i Lönneberga. Emil springer fram över en äng och håller sin mössa högt i luften.Omslagsbild till Katitzi. Katitzi står på en blomsteräng och håller sin vita hund i famnen.


***

Det kommer förstås också hela tiden in andra nya böcker.
Just nu har vi nya böcker på urdu, som genast har lånats av förberedelseklassen!
Vi har också nya böcker på pashto, men de är på besök hos PI för att bli katalogiserade.
Vi har några stycken nya böcker med tecken till stöd och några med spännande ljud.

Och så en hel del annat förstås!

Omslagsbild till Keeping up with Cheetah, på engelska och urdu. I förgrunden syns en flodhäst, i bakgrunden en gepard.Omslag till Nazu u jadukar bacha, en av böckerna om landet Oz på pashto. På bilden syns flickan Dorothy och den konstgjorda mannen Ticktack.
Omslag till Totte är liten. På bilden syns Totte kasta en boll, och titeln står även med tecken.Omslagsbild till Bondens djur. På bilden syns två grisar i en lerpöl, samt en märkning för "peka lyssna".


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Mycket på gång!

Världsbokdagen idag!

Film om källkritik