Ny blogg och nya boktips!

Hej och välkomna till ett nytt läsår och en splitterny biblioteksblogg!

Något annat som är nytt är en hel massa böcker som köpts in sedan slutet av maj och fram till augusti och nu står och väntar spänt på elever som ska komma och låna.

Vi har nya:
 • Läskiga böcker 
 • Kokböcker 
 • Berättelser om fotboll 
 • Sångböcker 
 • Böcker om djur och natur 
 • Böcker om kroppen 
 • Lättlästa böcker 


Jag får inte plats att berätta om alla böckerna här på bloggen, men här kommer ett urval i alla fall!


Omslag till Fyr 137. Bilden visar en fyr som lyser mot en mörk bakgrund. Titeln står med stora röda bokstäver.
Fyr 137 är den tredje berättelsen om Mebel som kan se spöken. Det är spännande och lite kusliga berättelser som nästan känns som att de skulle kunna hända på riktigt.

Omslag till Ja jag har mens, hurså? Bilden visar hur författaren Clara Henry gör en tuff grimas medan hon håller i en tampong.
Ja jag har mens, hurså? berättar på ett roligt sätt om hur mens fungerar, om lite historia bakom mensskydd och annat, vad som kan vara riktigt jobbigt och vad en kan göra åt det. Jättebra bok för alla som har eller snart ska få mens och som undrar!

Omslag till Jordens läskigaste väsen. Bilden visar skrämmande varelser av olika slag med lysande ögon.
Jordens läskigaste väsen är en faktabok om sånt som (kanske) inte finns: otäcka monster och varelser som folk har trott på i olika delar av världen. Har du till exempel hört talas om gloson? En hemsk gris som folk trodde kunde skära sönder en på mitten. Lättläst och rysligt härligt!


Omslag till Lätta fakta om bin, humlor och getingar. Bilden föreställer några bin som rör sig över en vaxkaka.
Lätta fakta om bin, humlor och getingar berättar om dessa insekter på ett enkelt och spännande sätt med många bilder. Visste du till exempel att det bara är honorna som sticks, inte hannarna?


Omslag till Nya Första kokboken. Bilden visar hur författaren Johanna Westman sitter lutad mot en hög med pannkakor.
Nya första kokboken är en praktisk bok som lär dig att laga all möjlig mat från kycklinggryta till glass. Recepten är ganska lätta både att förstå och laga till!


Omslag till Om en fisk som heter abborre. Bilden visar en tecknad abborre ner vid havsbottnen.
Om en fisk som heter abborre är en av flera böcker som berättar om olika fiskar och hur man fångar dem. Vi har också köpt in boken om gäddan och om öringen. Praktiskt och kul för alla som gillar att fiska eller bara är nyfiken på fiskar.


Omslag till Otur i borgen. Bilden visar tre barn som kånkar på ett jättestort paket. En fotboll är på väg rakt mot paketet.
Otur i borgen är den senaste delen i Riddarskolan. Här ska prinsessan Märta fira födelsedag, men det blir en riktig otursdag där många olyckor händer. Det blir knasigt och roligt och - faktiskt - ett lyckligt slut.


Omslag till Spela kula. Bilden visar fyra barn som håller på att spela kula. Några av dem ser lite ängsliga ut.
Spela kula är den senaste boken om Klass 1B. Att spela kula är förstås roligt - men det är inte roligt att bli av med alla kulorna till en kille i femman! Barnen i ettan vill snart inte spela kula längre...


Omslag till Ta chansen, Charlotte! Bilden visar två flickor på en fotbollsmatch. I hörnet finns ett foto på den riktiga Charlotte Rohlin.
Ta chansen, Charlotte! är en av flera böcker om Charlotte som spelar fotboll. I den här är det uttagning till flicklandslaget. Charlotte följer med på träningslägret, men när det verkligen gäller blir hon nervös och vet inte om hon vill vara med.


Omslag till Fler svenska barnvisor. Bilden visar en massa barn och andra varelser som har samlats i och runt ett stort rött träd. Flera av dem sjunger och spelar.
Fler svenska barnvisor är en av flera sångböcker med ljudmodul som vi har köpt in. Ljudmodulen spelar musik så att det är lätt att hänga med i visorna. I just den här boken finns kända visor av många olika personer. Kan du inte visan sen förut så är det bara att spela den några gånger tills melodin sitter. Texten står i boken!

Dessa och många fler böcker står på snurran med nyheter i biblioteket. Det är bara att låna när ni hinner!

Kommentarer

 1. Jättekul, älskar att läsa Angerborns böcker. Ny på skolan och tycker detta är kul för barnen med blogg./Lotta Leoparden

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen och tack för kommentaren! Visst är Angerborns böcker spännande! Jag hoppas också att barnen kommer att tycka att bloggen är kul.

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 3. Härligt och heja på med biblioteksbloggen!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Mycket på gång!

Världsbokdagen idag!

Film om källkritik